Indkøbskurv:0 Enheder DKK 0,00
SKATKAMMER

Historisk er vin den bedste investering!

+ 8 % i årligt afkast

Det gennemsnitligt årlige afkast på vin har været +8 % de seneste 16 år, og det forventes, at priserne fortsat vil stige med 8 % om året. Dette skyldes en kombination af flere faktorer – herunder begrænset konstant produktion, stigende efterspørgsel, løbende konsum og stigende produktionsomkostninger. Vin er en langsigtet investering, hvor afkastet vil være mindst i de første år og stige eksponentielt over tid.

 

Stigende efterspørgsel

Efterspørgslen efter dyre og eksklusive vine er i kraftig vækst. Det skyldes at verden både oplever en kraftig vækst i antallet af velhavere samt en stigende global interesse for vin, især fra de ”nye” økonomier, herunder BRIK landende, hvor en ny generation af nyrige i stigende grad efterspørger luksus, hvilket får prisen på vin til at stige.

 

Vi har bl.a. KULT Vin fra Screaming Eagle årgang 2016.... læs mere nedenfor....

 

Screaming Eagle: Kongeørnen af Napa Valley flyver mod nye højder

Screaming Eagle er kongen af Napa Valley og selvom de franske vindogmer udfordres er kærligheden til denne vin stor og investeringspotentialet endnu større.

 

Ingen over, ingen ved siden af!

Screaming Eagle er indbegrebet af californisk kultvin og har defineret hvordan vinkendere verden over opfatter amerikanske vine. Screaming Eagle er blevet målestokken, og selvom historien er ganske kort, set i et fransk perspektiv, er det med rigtig god grund!

Det hele startede i 1992 da winemaker Jean Phillips besluttede selv at producere vin, snarere end at sælge druerne til andre vinhuse. 1992 blev husets første årgang, hvilken blev tildelt hele 99 point af Robert Parker selv. Dette blev startskuddet på en perlerække af pointgivninger i den helt høje ende af skalaen og i dag er der ingen tvivl om at Screaming Eagle er i en klasse helt for sig selv - ingen over og ingen ved siden af!

 

Rating 100 point.

Screaming Eagle har siden starten i 1992 været leveringsdygtig i vine af ekstremt høj kvalitet, der især har imponeret kritikerne hos Robert Parker Wine Advocate.

På 24 frigivne årgange* har Screaming Eagle høstet de magiske 100 point intet mindre end seks gange, hvilket gør at hver anmeldes med 100 Point er decideret perfekt:

Årgang

1997

2007

2010

2012

2015

2016

2018

WA* Point

100

100

100

100

100

100

100

 

Kompromisløs kvalitet og rasende skovbrande

Californien har i de senere år været ramt af en række katastrofale skovbrande, hvor brandende i 2017 fik massive konsekvenser for Screaming Eagle. Selvom ingen marker tog direkte skade af brandende, blev stort set hele produktionen afskrevet grundet røgskader, der på negativ vis ville have påvirket det endelige produkt. Kun en ”tiny pre-fire havest” blev ifølge winemaker Nick Gislason bjærget før røgen lagde sig. Det er endnu usikkert hvorvidt den ekstremt begrænsede høst bliver til vin og hvorvidt denne i så fald opfylder husets kvalitetskrav til at blive til en Screaming Eagle eller husets anden vin, The Flight.

For vininvestoren kan dette betyde én af to ting: Der vil ikke komme en 2017 Screaming Eagle overhovedet* (2018 er kommet på marked nu), hvilket vil gøre årgang 2016 endnu mere eftertragtede og sjældne. Alternativt bliver der frigivet en hyper limiteret mængde 2017, hvor den amputerede produktion formentlig vil sende prisen til himmels. Dette kan hæve priserne på årgang 2016 yderligere, da den eksisterende efterspørgsel ikke kan imødekommes med en ny frigivelse.

Dette giver et gunstigt klima for vininvestoren, og det er endda uden at tage højde for at efterspørgslen også kan stige, hvilket vil give endnu større rift om de legendariske vine.

 

Purchased (K&L Wines in SanFrancisco) from reputable wine sources in US  and stored in the temperature controlled wine cellar of a long-time collector.

DK stored at reputable wine source in temperature controlled wine cellar.

 

Kontakt os gerne på info@amwc.dk for yderligere spørgsmål!

 

 

 

Cabernet Sauvignon 2011 Hilary fra Goldschmidt Vineyards, Californien
Din pris: 995,00
2016 Screaming Eagle Napa Valley Cabernet Sauvignon
Din pris: 39.995,00
Cabernet Sauvignon 2018 The Conspirator fra Goldschmidt Vineyards, Napa Valley Californien
Din pris: 995,00
Opus One Overture (Release 2020), Napa Valley - Californien
Din pris: 1.795,00